Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Ismét felcsendülnek a lélekmelengető dallamok Debrecenben

Újraindul a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, valamint a DE Zeneművészeti Kar közös "hangversenysorozata". A több éves múltra visszatekintő, Lélekmelengető néven ismert zenés koncertsorozaton a DEENK és a ZK ifjú tehetségei ismert szerzők darabjait adják elő, rendhagyó módon a könyvtár tereiben.
A nyitóelőadás különleges jelentőséggel bír, mivel ez lesz az első olyan esemény, amelyet az úgynevezett Szigetben rendeznek. Ez a tér egyike azoknak az egységeknek, amiket a közösségi élet segítése céljából még 2020-ban alakítottak át, fejlesztettek, de a koronavírus-járvány miatt még nem lehetett használni.
A zene világnapja előestéjén a Zeneművészeti Kar hallgatói olyan ismert zeneszerzők műveit adják elő, mint Telemann, Bach, vagy Sammartini.
- A Lélekmelengető azt jelképezi, hogy a könyvtár egy élő közeg, ahol az emberek és az információk találkoznak, ahol a magányos kutatástól a közösségi élményig sok mindenre van tér. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy az egyetemi polgárok, vagy a város bármely pontjáról érkező debreceniek megálljanak és feltöltődjenek - mondta a hirek.unideb.hu portálnak Karácsony Gyöngyi, DEENK főigazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról