Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iszonyú az ismerethiány a rendőrségnél és az igazságszolgáltatásban is - tájékoztatási lehetőség

Jó, ha könyvtárak szépirodalmi portált építenek, de égető szükség van egy szakterület kurrens tájékoztató központjának megalkotására is. A civilek és a hatóságok számára egyaránt. (MG)
Baran Katalin magánnyomozót főleg a felső tízezer tagjai bízzák meg szexuális visszaélések, gyerekmolesztálás, párkapcsolati erőszak ügyében. Politikusok után is nyomozott, és most beszél.
Jó lenne, ha a bírók, ügyészek képzettek volnának, ismernék az idevágó szakirodalmat.
... Nem akarok általánosítani, mert remek, elkötelezett szakemberek dolgoznak a rendőrségen is, de a többségre sajnos igaz, hogy túlterheltek, alulfizetettek, motiválatlanok. És nem kapnak megfelelő tájékoztatást. Ha van egy Btk. módosítás, a vidéki őrszobán a panaszfelvevő nem értesül róla. Nem tudja, melyik bűncselekmény mit jelent. Iszonyú az ismerethiány ezen a téren. Tanítani kéne a rendőröket is, meg tulajdonképpen mindenkit. Az volna a prevenció legfontosabb része, hogy már iskoláskorban megtanítsák a gyereknek, hogy az erőszaknak milyen formái vannak - verbális, fizikai, gazdasági -, és hogyan védheted meg magad. És tudatosítani a kisfiúkban és kislányokban is, hogy a szeretetnek nem része az, hogy néha kikapnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról