Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Itt az OSZK twitterjújsága -- egyelőre 12 hazai könyvtár üzeneteit gyűjtik be

Könyvtárunk listákba rendezi azokat a twitterezőket, akiknek rendszeresen olvassuk rövid 140 karakteres üzeneteit. Hat listánkban hazai és külföldi könyvtárakat, könyvtárosokat, könyvtárközeli twitterezőket, kulturális intézményeket és kult. média üzeneteket olvasunk. A listáinkra bárki feliratkozhat, azaz felveheti a sajátjai közé.
21 hazai könyvtár regisztrált a mai napig a twitter nevű mikroblogszolgáltatásra. Ezzel szemben az elmúlt hónapban mindössze 12 könyvtár írt üzenetet, azaz használta is a twittert. Az itthoni mikroblogolók száma már meghaladta a hetvenezret, az egész világon pedig 145 millióra tehető a felhasználók száma.
A szkeptikus twitter-figyelőknek, vagy azoknak, akik nem ülnek állandóan a számítógép előtt és nem tudják real-time figyelni az üzeneteket, találták ki a svájci webes alkalmazást.
Az ingyenesen használható paper.li fejlesztés az intézményünk által figyelt hazai könyvtárak üzeneteiből gyűjti az internetes hivatkozásokat, majd ezeket az információkat, kép-hivatkozásokat, blogokat, videókat egy automatizmus alapján újságoldalba tördeli.
-- A projekttel kapcsolatos kérdés lehet: a hazai könyvtári híreket miért nem a KI gyűjti, ill. hogy van-e archiválás a rendszerben. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról