Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kapa, kasza, laptop: közmunkások is tudnak digitalizálni

2010-ben 22 ezren vehetnek részt a közmunkaprogramokban, mondta Herczog László szociális és munkaügyi miniszter, aki szerint a hagyományos munkák mellett idén új elemként jelenik meg a digitalizálás. A miniszter közölte, hogy a tavalyi 9 milliárd forinthoz képest az idén 13 milliárd forintot biztosít a kormány a közmunkaprogramokra, mely összeget a társminisztériumok még mintegy 3 milliárddal egészíthetnek ki. A miniszter tudja, hogy sokan kritizálják és haszontalannak tartják a közmunkát, ezért igyekeznek olyan projekteket találni, melyeknek konkrét eredményük van. A munkanélküliek az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóság iratait kezdik majd digitalizálni, öt hónap alatt várhatóan mintegy 70 millió papír alapú dokumentumot visznek fel a számítógépekre.
-- Talán a könyvtári dokumentumokig is eljutnak a munkanélküliek. Mint korábban már írtunk róla, a digitalizálható javak határhaszna a nullához közelít link link azaz, ha egyszer már valamit digitalizálunk mondjuk 100 Ft-ért, annak darabja egyszeri megosztás esetén már csak 50 Ft, hússzorinál már csak 5 Ft. Ezért még fontosabb a ráfordításokat alacsonyabb szinten tartani: betanított munka esetén betanított munkás szintjén. A koordinálás persze több humán ráfordítást igényel. A közmunkások tevékenységbe vonása pedig referenciát jelent számukra, azaz hosszabb távon is társadalmi haszonnal bír. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról