Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kapcsolat kell a könyvtáros álláshoz, szakmai szervezet kevéssé - így látják a hallgatók

2010-ben, 2011-ben és 2017-ben követéses felmérés készült a hazai könyvtáros hallgatók pályaképéről. Habók Lilla és Szabó Gábor tanulmánya szerint összességében a 223 kitöltő 75,3%-a bízik benne, hogy el fog tudni helyezkedni könyvtárban, míg 24,7% másképp képzeli a karrierjét.
Az informatikus könyvtáros hallgatók tehát alacsony szórás mellett döntő többségben úgy látják, hogy a könyvtáros szakmába a kapcsolatok előzetes kiépítésével lehet legfőképp bejutni. A kapcsolatokat viszont a jelek szerint már időben elkezdték kiépíteni, mivel a kritériumot fontosnak tartó hallgatók döntő többsége szerint el fog tudni helyezkedni könyvtárban. A kapcsolatok mellett viszont a végzettséget igazoló bizonyítványra is szükség van a hallgatók szerint, mint ahogy az egyéb ismeret és kiegészítő tudás is előnyt jelenthet. Azonban nagyobb szórás mutatkozik abban, hogy a szakma iránti elkötelezettség mennyire fontos az elhelyezkedésnél, még inkább a szakmai szervezeti tagság, utóbbi a könyvtároshallgatók szerint inkább csak közömbös mértékben.

Régebbi hírforrás(ok): Milyen készségekkel lehet ma leginkább előre jutni a könyvtári rendszerben? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról