Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros ki kicsoda -- csináljuk is, meg nem is

Hallom, hogy egyik nagykönyvtár igazgatója meg szeretné tudni, hogy milyen készségekkel, tudással rendelkező munkatársai is vannak az intézményben, és ezt fel is szeretné mérni. Felettébb bölcs dolog, hiszen -- mindenki szajkózza: az ember a legértékesebb erőforrás. Más kérdés, hogy ilyen adatbázis már van. Sőt, olyan, amiben nemcsak az ő könyvtárának, hanem más könyvtárak munkatársainak adatai is megtalálhatóak -- kvázi: magyar könyvtáros munkaerőpiac. Elvileg. Ugyanis a sok éven át tartó szakmai nyüstölés után elkészült Könyvtáros Ki kicsoda alig használható. Többszöri felszólamlás ellenére sem tehetők bele olyan adatok, melyek igazán használhatóvá tennék. Melyek alapján ténylegesen azonosítani lehetne szakmailag egy szakembert. Pl.: jelenlegi és korábbi szakmai tapasztalatai (nemcsak a beosztása!), publikációi, referenciái, érdeklődése, életrajza (akár linken) stb. Vannak, akik szerint azért nem kerülnek bele ilyen adatok, mert akkor kiderülne esetleg: egyik-mások osztályvezetőnek, igazgatónak rövidebb a publikációs jegyzéke, mint beosztottjának. Mások attól óvnak: csak könyvtárosokra ne bízzunk adatbázis-készítést! Akárhogy is: elkészült egy adatbázis, közpénzen, gyakorlatilag semmi haszna, és rövidesen ezzel párhuzamosan új, terv szerint használható nyilvántartás épülhet -- nyilván közpénzen. A válság közepén. Talán nem így kéne. (egy adófizető)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról