Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Két előzetes a Könyvtári Figyelő megjelenés alatt álló 2002/1-2 számából

PAJOR Enikő: Tükörkép - remélhetőleg nem homályos - a webKat.hu fejlesztés utáni változatáról Száz szegedi egyetemista és főiskolás véleményét kérdezték meg a Neumann-ház szolgáltatásairól, különösen pedig a webKat.hu-ról, mely a magyar kulturális örökség körébe tartozó, bármilyen típusú dokumentu- mok katalogizálását végzi. A szerző összesítette a kapott válaszokat a metaadatokkal, az indexeléssel, a multiprotokoll támogatással kapcsolat- ban, miközben javaslatokat is megfogalmaz. A függelék tartalmazza az alapkérdőívet, valamint válogatást az érdekesebb válaszokból.
KÖVESHÁZINÉ MUNTYÁN Alexandra: Minőségszemlélet egy orvosi könyvtárban A szerző a minőségszemlélet egy lehetséges módját mutatja be a SOTE egy tanszéki könyvtára példáján. Saját gyakorlatával hívja fel a figyelmet arra, hogy a tanszéki könyvtárak esetében is érdemes a célok meghatározásával, a környezet elemzésével, a lehetőségek vizsgálatával foglalkozni annak érdekében, hogy hatékony szolgáltatást tudjanak kínálni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról