Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ki látható ott gyerekként? - Játék- és gyerekportré-kiállítás a könyvtár helytörténeti klubjától (videóval)

Ki játszik ilyet? Újra nosztalgiázni hívja az érdeklődőket a Berzsenyi Könyvtár, ahol ezúttal játékokból és gyerekportrékból nyílt kiállítás. Az intézmény helytörténeti klubjának felhívására 40-en ajánlották fel féltve őrzött, régi játékszereiket, amelyek közül a legrégebbi a múlt századfordulóról származik.
Búgócsiga és lendkerekes autók, társasjátékok a századfordulóról, agyonölelgetett játékmackók, és generációknak örömöt szerző matchboxok. Negyvenen ajánlották fel féltve őrzött, régi játékaikat a Berzsenyi Könyvtár kiállítására.
Szalainé Bodor Edit könyvtáros: Én azt tapasztaltam, hogy a gyerekkor az egy nagyon erős érzelmi kötődés. Gyerekkori játékot mindenki őriz. Én is őrzök, egyébként, elárulom, vagy azért, mert a szülőktől, dédszülőktől örökölte az ember és nem akar megválni tőle, mert családi kötődése is van, vagy azért, mert nosztalgia. Tehát a gyerekkorára emlékezteti az embert.
A kiállítást kedves gyermekportrék egészítik ki, néhányon a város közismert polgárai is felfedezhetők kisgyermekként. A tárlatot megnyitó Illés Péter etnográfus a közgyűjtemény és az intézményben működő helytörténeti klub tevékenységét méltatta. A kiállítást iskolai csoportoknak is ajánlja a könyvtár: a gyerekeknek foglalkozást tartanak, ahol ki is próbálhatják szüleik, nagyszüleik kedvelt játékszereit.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról