Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Kiáltványt tett közzé a Facebook - helyi hírek olvasása: nagyobb polgári szerepvállalás

Nem kérdés, hogy a Facebook mekkora hatalommal és befolyással rendelkezik a társadalomban, napi 1,2 milliárdos felhasználószám mellett. Mark Zuckerberg nem csak tisztában van a hatalmával, hanem társadalmi változásokat is el akar érni a közösségi oldalon keresztül. Ezeknek a céloknak ad hangot a Facebook-kiáltvány link .
Izgalmas megjegyzések az anyagból:
- ... A kutatások viszont az mutatják, hogy az ellentétes nézőpontot megjelenítő vélemények csak még jobban mélyítik a polarizációt, ezért inkább a sokféle szempontot bemutató forrásokat szeretnék a fejlesztők súlyozással előtérbe helyezni.
- Néhány megfigyelést is megoszt a Facebook-vezér bejegyzésében a "szenzációvadász" hírekkel kapcsolatban. A cég adatai szerint ezek tipikusan azok a hírek, amelyeket olvasás (átkattintás) nélkül osztanak meg a felhasználók, azok viszont, akik el is olvassák, nem osztják tovább - ezeket a bejegyzéseket a rangsoroló motor hátrébb sorolja majd. Viszont nagyobb eséllyel fognak megjelenni azok a tartalmak hírfolyamban, amelyet elolvasás után osztottak tovább a felhasználók.
- Úgy tűnik a Facebook elég erős és érett már ahhoz, hogy meg tudja mutatni a kevésbé kényelmes témákat is a felhasználóinak úgy, hogy ne csökkenjen jelentősen a rendszerben eltöltött idő (ezzel pedig a megnézett hirdetések száma).
- ... a nagyobb mértékű állampolgári szerepvállalást szeretné ösztönözni. A leírás alapján ezt leginkább a helyi hírek fokozott arányú megjelenítésével érnék el a fejlesztők, mivel a kutatások szerint a hírek olvasása erősen korrelál a polgári szerepvállalással.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról