Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvadomány -- tartalom és sors (Selye Egyetem)

'A beérkező könyvekből gondos válogatás után hetvenezer példányt nyújtottunk át ünnepélyes keretek között a gyűjtés fővédnökének, Csáky Pál miniszterelnök- helyettesnek. Ilyen akcióra természetesen nemcsak örök értékeket hoznak, Marx, Engels, Lenin, Berkesi András, Nyikolajeva, Illés Béla egyaránt található az 'ajándékok' között. Héder Ágnes, az egyetem könyvtárának igazgatója külön jelezte, hogy e könyvekre nem tartanak igényt, mivel náluk mind szlovák, mind magyar nyelven megtalálhatók raktáraikban. 'A január 25-én, a Kálvin téri református templomban tartott átadási ünnepségen külön felhívtuk a megjelentek figyelmét, hogy az ilyen típusú könyveket a XXI. Század Intézetnek szánjuk, s némi derültséget tapasztaltunk a nézők körében, mikor a bejátszott videoklipen e 'remekművek' feltűntek. Külön fintora a sorsnak, hogy mivel e művek jelentős részét ötven évnél korábban adták ki, a 2001. évi LXIV. -- a kulturális örökség védelméről hozott -- törvény alapján csak külön engedéllyel vihetők ki az országból. Szeretném aláhúzni, hogy adományunkkal segíteni szerettünk volna, s nem bosszúságot okozni az átvevőnek. Így értelemszerűen döntöttünk úgy, hogy e könyveket kutatási céllal átadjuk a XXI. Század Intézetnek.' - F: márc. 6.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról