Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár-reklámcikkek Az én könyvtáram projekttől - reklám és / vagy pr?

- A jövő a könyvtárban kezdődik! link
- Könyvtárba mentem! Nem sietek haza! link
Kedves lehet a szívünknek az ilyen cikkcím a sajtóban olvasva. De azért a kritikus olvasásban jártas szem el is bizonytalanodik. A szolgáltatáskínálatról írnak a cikkek, hogy miért fontosak és jók a könyvtárak. Ki is írja? - Egy könyvtári projekt. Műfaja reklám, annak korlátaival együtt. Amiért a projekt fizet, az jelenik meg. Az én könyvtáramról (egyes birtokos) szól. Az olvasói figyelem ezt tudatosan vagy tudat alatt be is árazza.
Múlt lapszámunkban bemutatott "szakmai civil" projektnek - Kell-e 170 ezer elérés? - Halloween a kurrens közszolgálat a könyvtárban link - más a hatásmechanizmusa. Nem beszél a szolgáltatáskínálatról, hanem szolgáltat. Nem szól a könyvtárak szépségéről, fontosságáról, hanem önmagában bizonyítja (=szolgáltat). Szolgáltatása során kiderül, hogy történetesen azt egy könyvtár teszi. A Használók könyvtáráról (többes birtokos) szól. Műfaja nem reklám, hanem pr (public relations - azaz a szervezet tevékenysége által érintett csoportokkal való tartós bizalmi kapcsolat megteremtése és fenntartása).
A reklám és a pr egyaránt ráfordítást kíván. Az előbbi inkább pénzt, az utóbbi inkább szellemi kapacitást. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról