Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtár a bevásárlóközpontban: 35-40%-os kölcsönzésnövekedés

Az Indianapolis-Marion County Public Library (IMCPL) egyik fiókkönyvtára kinőtte addigi helyét, a vezetés egy bevásárlóközpontot talált forgalmas fiókja számára (Glendale), ahol az alapterület közel háromszorosára nőtt, a nyitva tartásnak igazodnia kellett az üzletekéhez, a forgalom megduplázódott, a kölcsönzött kötetek száma pedig 35-40%-kal nőtt. Ez a megoldás nem volt idegen az IMCPL számára, hiszen egyik fiókja régóta az indianapolisi gyermekmúzeumban működik. (A helyi múzeumok és iskolák katalógusait is integrálták a közkönyvtárak online katalógusaiba, így az olvasók a város valamennyi könyvtárában egyszerre tudnak tájékozódni.)
... A költségek szempontjából is jól szerepelnek ezek a könyvtárak, mert bár kialakításuk valamivel drágább, mint a hagyományosaké, a kölcsönzött kötetek száma (az alapterületre vetítve) az átlag négyszerese, így jóval olcsóbbak, mint a többiek. A bevásárlóközpontok könyvesboltjai sem konkurensei, hanem partnerei ezeknek a könyvtáraknak, amelyek 'oázist' jelentenek a betérők számára.

Hírforrás: Blankinship: Let's go to the mall. In: Library Journal 2005/2. Referálva: Könyvtári Figyelő, 2005/3., ref.: Murányi L. Manci: link
2005. november 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtar_a_bevasarlokozpontban_35-40%-os_kolcsonzesnovekedes
Régebbi hírforrás(ok): Blankinship: Let's go to the mall. In: Library Journal 2005/2. Referálva: Könyvtári Figyelő, 2005/3., ref.: Murányi L. Manci: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról