Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár és tanítási központ á la Zaha Hadid -- cégek is finanszírozzák

Sztárépítészek által tervezett új campusban indul a tanév ősszel a bécsi közgazdasági egyetemen.
Az öt, egyenként is építészeti ínyencség fogja körbe az egyetem szívének szánt Library and Learning Centert (LLC) -- az angol elnevezések az egyetem nemzetközi jellegét hangsúlyozzák. Ezt a világhírű, iraki származású, most éppen Hamburgban alkotó Zaha Hadid tervezte, azzal a szándékkal, hogy az internet korának megfelelő könyvtár technikai modernsége fejeződjék ki az épület formájában is. A régi egyetem 70 könyvtárával szemben itt mindössze négy működik, három kisebb és egy központi óriás. Maga az épület úgy néz ki kívülről, mintha egy könyvespolcon álló könyvsor megdőlt volna, s a különleges hatást tovább erősíti a világos üvegborítású falakra ránehezedő, sötét színezetű újabb, a kört négyszögesítő csőépület. Az LLC belső kialakítása is csupa futurizmus, hajlások, fényjátékok, ötletrohamok.
A kivitelezésre a WU és az állami beruházásokat országosan is összefogó BIG (Bundesimmobiliengesellschaft m.b.h.) közös vállalkozást hozott létre, s a költségekhez -- nevesítve egyebek közt az LLC néhány termének finanszírozását -- hozzájárult a legnagyobb osztrák cég, az OMV is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról