Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár, mint ingatlan - túl nagy állománynak túl drága az épülete Szatmárban

Kedd délután ismét tanácsülésre gyűltek össze a Megyei Tanács tagjai, ezúttal tizenegy pontban kellett döntéseket hozniuk az asztalnál ülőknek.
A legutolsó, "Egyéb" napirendi pont adta lehetőséget kihasználva Adrian Cozma tanácstag újra rávilágított arra a kedvezőtlen anyagi helyzetre, melyben a Szatmár Megyei Könyvtár tengeti mindennapjait. Mint azt a Nemzeti Liberális Párt eszméit valló tanácsos már három hónappal ezelőtt jelezte, a könyvtár havonta 11 500 eurót fizet a Várdomb utcai épület tulajdonosának bérleti díjként. Cozma szerint teljesen irreális dolog ennyi pénzt ilyen célra áldozni, ehelyett jobb volna, ha egy saját épület megvalósításán kezdenének el dolgozni, vagy alternatív megoldásként keresnének egy másik, kevésbé drága "lakhelyet" a könyvtárnak.
Mint kiderült, a probléma nem új keletű dolog, már az előző mandátum alatt is foglalkoztatta a kérdés a Megyei Tanácsot. Akkor elkészült egy hatástanulmány, melyet a hivatal el is küldött Országos Befektetési Vállalathoz (CNI), viszont azóta csak a polcon porosodik a beadvány. A Megyei Tanács elnöke erre vonatkozóan elmondta, hogy az abban foglalt tervek szerint az építendő könyvtár négyzetméterenként 2500 eurós kóstálna, azaz egy megfelelően tágas, 450 ezer könyv és különféle dokumentum tárolására alkalmas épület megvalósítása több millió eurót emésztene fel. Csak viszonyítási alapként a könyvár igazgatónője, Paula Horotan elmondta, jelenleg a könyvtár 5600 négyzetméternyi helyen üzemel, viszont ez azt jelenti, padlótól a plafonig állnak minden arra alkalmas helyen a könyvek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról