Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárakat teszteltünk: hol tanul a budapesti egyetemista? -- Ellaposodó ismertetés, teszt helyett

Még messze a vizsgaidőszak, de már most érdemes feltérképezni Budapest könyvtárait. A Szabó Ervinen kívül négy nagyon jó könyvtárat ajánlunk...
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) könyvtára -- Szintén Budán, a Keleti Károly utcában található a KSH könyvtára, amely 4-6-os villamossal könnyen megközelíthető a pesti campusokról is.
Az éves olvasójegy diákigazolvánnyal 1500 forintba kerül, amivel kölcsönözhettek és ingyen internetezhettek. A regisztrációs jeggyel csak helyben olvashattok, ez 500 forintba kerül, és egy évig érvényes...
Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) -- Az OIK a belvárosban található, az ELTE-től, a Pázmánytól és a Corvinustól is alig tíz percre. Itt nemcsak világirodalmi műveket olvashattok eredeti nyelven, hanem nyelvkönyveket is. A folyóirat- és zenegyűjtemény mellett nyelvstúdió is van. Diákként 1750 forintért iratkozhattok be egy évre, a napijegy 600 forint..
A Közép-európai Egyetem (CEU) könyvtára -- A CEU Libraryt elsősorban kutatásokhoz ajánljuk: nagyon jó helyen van, a Lánchíd és a Bazilika között félúton található Nádor utcában. A könyvtárat a CEU-s hallgatókon és oktatókon kívül csak azok használhatják, akik tanszéki ajánlást adnak le (ebben a kutatás célját és a könyvtárhasználat várható időtartamát kell megadnotok). Ha a kérvényt pozitívan bírálják el, egyszeri, 260 forintos díj ellenében használhatjátok a könyvtárat. Így spórolhattok több ezer forintot az egyetemi tankönyveken...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról