Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtári álláspályázatok tanulsága, városi könyvtárban - Szarvas

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtár esetében az elmúlt 3 évben két szakmailag képzett fiatal munkatárs kerülhetett az intézményhez, mindketten a közmunkaprogramból. Szembe kell néznünk a településünk jellegéből is következő tényezőkkel: kevés a fiatal munkavállaló a városban, még kevesebben térnek haza a felsőfokú könyvtáros végzettséggel rendelkezők.
Két alkalommal nyílt lehetőségünk új munkatárs felvételére az elmúlt években.
1. Egy megüresedő olvasószolgálati munkakör betöltésére, ahol kiírásunkban előnyt jelentett az informatikai végzettség, mivel rendszergazdai feladat ellátását is tartalmazta a megüresedő munkakör. A meghirdetett álláshelyre 11 önéletrajz érkezett be, melyek közül 3 személyes beszélgetés során azt a jelentkezőt választottuk (rendszergazdai szakképesítéssel rendelkező), aki korábban közfoglalkoztatottként intézményünkben is tapasztalatot szerzett. Noha nem rendelkezett könyvtáros végzettséggel, sokat jelentett a döntésnél, hogy megismerhettük munkáját, kompetenciáit a gyakorlatban is.
2. Feldolgozó könyvtárosunk nyugdíjba vonulása előtt egy felsőfokú könyvtáros diplomával rendelkező pályakezdő fiatalt sikerült korábban bevonni kulturális közfoglalkoztatottként, így fél év állt rendelkezésére, hogy a munkafolyamatokat betanulja, átvegye a tapasztalattal rendelkező könyvtáros munkatársaktól, rátermettségét bizonyítani tudja. A megüresedő álláshelyet így zökkenőmentesen tudtuk betölteni.
A könyvtár szolgáltatásfejlesztési terveit figyelembe véve a következő stratégiai időszakban az informatikai és a pedagógiai kompetencia, továbbá a marketing ismeretek kiemelt szerepet kapnak a könyvtáros szakmai kompetenciák mellett könyvtárunkban, melyet álláspályázatainknál is igyekszünk figyelembe venni.

Hírforrás: Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtár, Baginé Tóth Erika
2018. november 01.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtari_allaspalyazatok_tanulsaga_varosi_konyvtarban_-_szarvas
Régebbi hírforrás(ok): Könyvtári álláspályázatok tanulsága, városi könyvtárban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról