Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KönyvtárMoziról a Szabad Földben

Délután fél öt. Egyre több embert látni a homokmégyi utcákon. Mindannyian egy irányba tartanak. Gyerekek szaladnak át az iskolából a könyvtárba. ...
- Évek óta dolgozunk azon, hogy az ötezer lélekszám alatti kistelepülések könyvtárait teljes egészében új típusú közösségi térré alakítsuk át - mondja Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója. - Ahol nincs megfelelő hely, ott a szolgáltatás is nehezebb. Pályázatok révén sikerült felújítani és berendezni a megyei hálózathoz tartozó bibliotékák többségét. Barátságos környezetben mindenki szívesebben tölti az idejét. És mint kiderült, filmeket is jobban szeretnek együtt nézni.
A KönyvtárMozi ötlete a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál pár évvel ezelőtti konferenciáján fogalmazódott meg. Mikulás Ferenc fesztiváligazgató (akinek nevével összeforr a kecskeméti rajzfilmstúdió léte) csapata először "csak" a versenyben lévő produkciókat vitte el néhány kistelepülésre, ahol az érdeklődők szavazhattak a közönségdíjra. Így merült fel, hogy miért ne nézhetnék ugyanígy a magyar filmgyártás dobozban lévő kincseit is az emberek.
Ezen gondolat mentén Ramháb Mária máris tervezte egy filmalapú könyvtári szolgáltatás bevezetését, amely remek lehetőséget ad a közösségépítésre is. Miután a könyvtárigazgató az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökeként országos ügyeket is képvisel, fontosnak tartotta kiszélesíteni a mozis kezdeményezést.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról