Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosok a közösségi oldalakon -- 42% használja a munkával kapcsolatos kommunikációra

Annak érdekében, hogy megismerjék a felsőoktatási könyvtárosoknak a közösségi oldalakkal kapcsolatos nézeteit, véletlenszerűen kiválasztottak 352 USA-beli felsőoktatási könyvtárt, és több mint háromezer könyvtárosnak küldték meg e-mail kíséretében az online kérdőívet. 765 (24%) használható válasz érkezett vissza: közülük mindössze 15% nem használ közösségi oldalakat, elsősorban érdeklődés, másodsorban idő hiányában, az elutasítás harmadik oka a magánszférával kapcsolatos aggodalom. A közösségi oldalak használóinak 94%-a a Facebookot, közel felük a LinkedInt, 36%-u a Twittert említi, a kevésbé népszerűek közé tartozik a ma már nem elérhető GoogleWave, a MySpace, Ning és a Second Life.
A legtöbben (63%) a barátaikkal, 17% a kollégákkal való kapcsolattartásra, 1% új emberekkel való megismerkedésre használják a közösségi oldalakat. Egyéb okok között szerepelt még a technológia lehetőségeinek kipróbálása; a szétszakadt családdal való kapcsolattartás; a kíváncsiság, hogy oly sok ember mire fordít oly sok időt, de az önmenedzselés is. A Facebook-os ismerősök száma 0 és 3600 (!) között van, az átlag 155. A válaszolók közel háromnegyede heti öt óránál, 31 % heti egy óránál kevesebbet tölt a közösségi hálón. A 18%-nyi erős használó heti 6-10, míg 4% heti 16 óránál is tovább van jelen a közösségi oldalakon.
42% használja a közösségi oldalakat a munkával kapcsolatos kommunikációra kényelmes, gyors és egyszerű volta miatt.(Leszel a barátom? Közösségi média a munkahelyen; ref.: Mohor J.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról