Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosok, Könyvtárosok dolgozószobája, vagy Katalist levelezőlista?

Feltételezzük, hogy ha valaki nyilvános felületen ír, akkor azt szeretné, hogy
- kifejezze gondolatát, tapasztalatát
- mások felfogják azt, amit írt (minél többet, minél jobban)
- másokban kiváltson valamit; érzést, gondolatot, de leginkább: cselekvést.
Az alábbi nem reprezentatív kísérletben eljutottunk a 3. pontig, legalábbis a kommunikációt tekintve. (Persze, jó lenne, ha egy jó gyakorlatot megírunk, és utána olvasóink törnék magukat a leírtak adaptálásán. Bár ez nem példa nélküli, viszonylag ritkán fordul elő.) A kísérletben ugyanazon hírt elhelyeztük a két nagyobb Facebook könyvtáros-csoportban (Könyvtárosok link - 3418 tag, Könyvtárosok Dolgozószobája link - 1286 tag), illetve két esetben a Katalist levelezőlistán link - 3390 tag. Mértük, hogy hányan kattintanak az egyes fórumokról a KIT-portálra vivő linkre.
Az eredmény itt látható: link
A nem reprezentatív adatok egybecsengenek Habók Lilla 2016-ös felmérésével (ld. Könyvtárosok vándorgyűlése, Kávéházi szekció), mely szerint a könyvtáros 2.0 fórumok közül a Katalist kapja a legtöbb figyelmet. A Facebook-csoportok között megoszlik a figyelem. A Könyvtárosok csoport több mint kétszer akkora és "civilebb" használótáborral rendelkezik, mint a Könyvtári Intézet-alapította Könyvtárosok Dolgozószobája. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról