Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkönyvtári környezet: 4. Az államigazgatási információs rendszer alkalmatlan a tervezésre, ellenőrzésre

A negyedik önkormányzat-gazdálkodási 'rendszerhiba' az, hogy államháztartási információs rendszer alkalmatlan a nemzetgazdasági szintű tervezés, a helyi stratégiai szemléletű gazdálkodás támogatására éppúgy, mint a különféle szabályok betartásának ellenőrzésére. A jelenlegi államháztartási számvitel nem tükrözi a beszámolót készítők vagyoni helyzetét, nem ad alapot a költségmérésre, ezzel a teljesítményalapú költségvetési tervezés bevezetésére, túlságosan bonyolult rendszerével még a pénzgazdálkodás és az inkrementális költségvetési tervezés támogatására sem képes. Ugyanakkor ezen nem jó minőségű és helyenként megbízhatatlan információk előállításának meglehetősen nagy a költsége. Az államháztartási információs rendszer elvileg négy féle könyvvezetési elven nyugodhat. A hagyományos pénzforgalmi szemléleten, ennek bizonyos hiányosságait korrigáló módosított pénzforgalmi szemléleten. Az utóbbi húsz esztendőben a fejlett országok gyakorlatában megjelent az elhatárolási szemléletű költségvetési könyvvezetés és a módosított elhatárolási szemléletű gyakorlat. ...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról