Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kulturális magazint ad ki a megyei könyvtár - Győri Szalon 2. Viszonyban a széles közösséggel

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér link kiadványa link az egyetlen webmagazin, melyet egy könyvtár ad ki, s mely nonprofit, nem tartalmaz hirdetést sem. Az egyetlen olyan helyi sajtótermék, mely teljes egészében kultúrával foglakozik. Ráadásul merítése és elismertsége országos, azaz országos médiumok is vesznek át tőle cikkeket. Így a visszajelzések sem csak Győrből érkeznek.
A könyvtár számára virtuális közösségépítő erő, ingyenes online marketingfelület, valamint szakmai publikálási lehetőség a kollégáknak (pl. Érdekességek a győri könyvtár muzeális gyűjteményéből vagy a Várostörténeti puzzle c. sorozat). A KORzó programajánló rovat első helyen hozza az intézmény honlapjáról automatikusan átkerülő rendezvényeket, a csakMI rovat pedig kizárólag a könyvtárról szóló írásokat tartalmaz: beszámolókat, tudósításokat és könyvtár témájú cikkeket.
Az átlagosan 2000-2500 napi felhasználó mintegy fele állandó olvasója a Szalonnak, a másik felét a keresőrobotok hozzák. Ez utóbbi abból is látszik, hogy a cikkek olvasottsága az idő múlásával is nő, akkor is, amikor már csak az archívumból elérhető. A legkeresettebbek írások:
- melyek tartalma máshol nem olvasható, és egyedi hangvételűek
- lokálpatrióta nézőpontú publikációk
- az ismert emberekkel készített interjúk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról