Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Listening Post - lehetséges eszköz a hazai könyvtári rendszer problémáinak felderítésére is

A terembe lépve az első, amit megláttam, sok-sok szék volt a tér közepén. Nem sorokba vagy körbe rendezve, hanem össze-vissza egymás felé és egymásnak háttal. Miután mindenki helyet foglalt, a szervezők ismertették a program célját és menetét, és hamarosan azt is megtudtuk, mi a jelentősége a székek szokatlan elrendezésének. A szervezők arra kértek bennünket, hogy osszuk meg, milyen dolgok foglalkoztatnak minket a különböző társadalmi szerepeinkben, 2019 hajnalán. Történeteinkkel nem egymás történeteire válaszoltunk - ezt szolgálta a dialógusokat kizáró térelrendezés - így bár az elhangzottak nyilván hatottak ránk, nem kellett kapcsolódnunk mások élményeihez. A székem kifelé nézett, így a résztvevők többségét nem láttam, mégsem vágtunk egymás szavába. Volt, aki több történetet is elmesélt, és olyan is, aki egyet sem: a különböző szólamokból mégis érdekes zenemű született. A történetek megosztását követően párokban majd kisebb csoportokban dolgoztunk azon, hogy összegyűjtsük a közös témákat és a köztük lévő legfontosabb mintázatokat. Megpróbáltuk átjárni társadalmi köreink hagymamodelljének különböző rétegeit az egyéntől, a kisebb közösségeken át a társadalom egészéig. Mi történik a társadalomban, és ez hogyan csapódik le bennem? Mi történik bennem, és ez hogyan hat a világra? Igyekeztünk benézni a jelenségek mögé, okokat és összefüggéseket kerestünk, hogy munkahipotéziseket készítsünk közös helyzetünkről és működésünkről. Számomra különleges, egymásra hangolódó élmény volt a Listening Post programja, ahol hasonló, sok szempontból mégis különböző emberekkel gondolkodhattam közösen. A közösen megformált képet továbbítják majd a szervezők, így ez nagyobb nemzeti és globális helyzetképek részévé válik. (...)
A Listening Post szocioanalitikus eszköz. Abban az értelemben analitikus, hogy a mélyebben lévő, rejtett, tudattalan dinamikáknak a feltárására törekszik, de a klasszikus pszichoanalízissel szemben nem egyéni, hanem közösségi és társadalmi szinten. A cél a feltárt pszichoszociális tartalmak, vagyis érzések, érzetek, megélések megértése, az ezekkel való munka és a tanulás.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról