Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magáncégek készek átvenni brit közkönyvtárakat

Az amerikai könyvtár-privatizálásokból már ismert LSSI is a kérők között van. Elnökhelyettese, Jim Lynch a londoni Camden könyvtárait meglátogatva azt nyilatkozta, hogy a cég feltehetően képes átvenni és nyitva tartani a meglévő fiókszámot és tartani a nyitva tartási időt -- jelentős megtakarítások mellett. Az LSSI mellett építőipari vállalkozás is jelentkezett könyvtárfenntartásra.
A Belsize Könyvtár Barátai bizottságának tagja, Elanie Hallgarten úgy látja, hogy kellően pontos szerződés alkalmas lehet arra, hogy a szerződő magánvállalkozásnak nem megfelelő teljesítés esetén felmondjanak. A diskurzusban az is felmerült, hogy a szomszédos önkormányzatokkal összefogva biztosítsák a könyvtári szolgáltatásokat, illetve könyvtárosok helyett részben önkénteseket alkalmaznának. Az előzőt Camden önkormányzata is támogatja.
Keith Moffit liberáldemokrata vezető szerint alapvető, hogy a 13 meglévő fiókból egy se zárjon be. Konzervatív kollégája, Andrew Mennar szerint az embereket sokkal inkább az érdekli, hogy működjön a szolgáltatás, minthogy az milyen szervezeti felállásban is történik. Emellett a szolgáltatások költségéhez való hozzájárulást is kérnének, és nem zárnak ki bizonyos szintű üzletiesedést sem. (Kardos András link ajánlásával) (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról