Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkoronázták a könyvkirályt - De ugye, tudod, hogy demotiváló jutalmazni a kedvtelésért?

Ne a jól olvasót jutalmazd! - Mégegyszer mondom: Ne a jól olvasót jutalmazd, mert kárt okozol! link - hívtuk fel többször a figyelmet a KIT-ben. De nem mindig sikerül megláttatni az összefüggést. (MG)
- Száztizenkét könyvet olvasott el idén a könyvkirály, aki idén egy ötödikes kislány, így talán helytállóbb a királynő kifejezés. A Somogyi-könyvtár olvasásnépszerűsítő játéka ezúttal is nagy sikert aratott, amit bizonyít, hogy mint 66-an csatlakoztak a kiíráshoz.
Javában zajlik a 90. Ünnepi Könyvhét Szegeden, így a szokásoknak megfelelően megválasztották a könyvkirályt, főhercegeit és a többi könyvherceget és birodalmi tagot is. Minden évben annak a fejére kerül a korona, aki az ajánlott, korosztályonkénti bontásban fellelhető könyvek közül a legtöbbet elolvassa. A turpisság a dologban, hogy nem elég csak átrágni magukat a könyveken a diákoknak, vagy azt mondani ,,igen, megvolt az első betűtől az utolsóig", ki is kellett tölteniük olvasás után egy feladatlapot, majd leadni a gyermek-, illetve a fiókkönyvtárban. A Somogyi-könyvtár ezzel a játékkal az olvasást hivatott népszerűsíteni, valamint felhívni a gyerekek figyelmét kevésbé ismert művekre is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról