Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Megújult környezet, több lehetőség a 200 lakosú kisrozvágyi könyvtárban - mozgókönyvtár helyett

Nem csak szebb és kényelmesebb lett, több szolgáltatást is nyújt a felújított kisrozvágyi könyvtár link . A beruházás újabb lehetőségeket is teremtett - ilyen például a kicsiknek a gyerekkuckó, a nagyoknak a különálló folyóirat-olvasó.
Kisrozvágy alig 200 lelket számláló település a Bodrogközben. Iskolásai, óvodásai a szomszédos községbe járnak, állandó posta is csak ott van, a legközelebbi könyvesbolt pedig valószínűleg a 30 kilométerre fekvő Sárospatakon található.
Sokadszorra bizonyosodik be a megyében, hogy a kistelepülések is tudnak előrelépni, a település közösségének jövőképet biztosítani - ezt már dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta a könyvtár átadásakor. A lehetőségek adottak, így ha a település vezetésében megvan az akarat, tudnak élni vele. Nem kis munka ez, de megéri, hiszen a közösség megtartásáról, a gyermekek esélyegyenlőségéről van szó. A megújult könyvtárban ugyanis olyan információkhoz, a tanulást, a tartalmas szórakozást támogató szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá a kisrozvágyi iskolások, mint a környékbeli városokban élők.
Ehhez a gondolathoz kapcsolódva dr. Prókai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója kiemelte: a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeren keresztül a kulturális kormányzat biztosítja a lehetőséget és az anyagi hátteret a kis könyvtárak folyamatos korszerűsítéséhez. Jelenleg 325 kistelepülést látnak el a megyében, és immár ötvenhez közelít a felújított könyvtárak száma.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról