Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Miért nem integrálódnak a munkatársak a kettős funkciójú / összevont könyvtárban?

A közös használatú könyvtárnak előnyei: a közös épület, berendezések, gyűjtemény, a hosszabb nyitva tartás és több program lehetősége költséghatékonyabb lehet, mint két önálló könyvtár működtetése. A különféle készségű könyvtárosok kiegészítik egymást, tanulhatnak egymástól. Számos előre tisztázandó kérdést kell megoldani: a berendezések, felszerelések, gyűjtemények tulajdonjogát, hogy miért fizetnek a partnerek, melyik fél milyen feladatra biztosítja a személyzetet, vegyítsék-e a katalogizáló rendszereket, egy vagy két kölcsönzőkártyát bocsássanak ki stb. Mindez hosszú tervezési fázist igényel. A működés során a különböző helyekről érkező személyzet megőrzi lojalitását az 'anyaintézményéhez', annak gondolkodás- és szolgáltatásmódjához. Egyesek szerint a közös használatú könyvtár személyzete csak akkor tud egységesen, a közös intézmény küldetéséhez, céljaihoz igazodva együttműködni, ha minden tagját frissen veszik fel.
A közös használatú könyvtár jó működésének kulcsa a személyzet. A közös szervezeti kultúrához a személyzetet össze kell keverni, a megértést pedig csak a belső, informális kommunikáció segítheti elő. (ref.: Mohor J.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról