Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mozgó tájékoztató szolgálat a Würzburgi Egyetemi Könyvtárban

A 2014/2015. tanév téli szemeszter óta a Würzburgi Egyetemi Könyvtár (UB) könyvtári járőröket (BibScout) alkalmaz a főkönyvtárában, akik olyan diákasszisztensek, akik segítenek a felhasználóknak - elsősorban a többi diáknak - a fénymásolásban, a nyomtatásban, szkennelésben és a könyvek megtalálásában. A könyvtári járőröknek nincs rögzített posztjuk, szükség szerint mozognak. Felismerhetők az egyetemi logóval ellátott kék egyenmellényükről és a hátukon látható "Kérdések? Örömmel segítek" feliratról. Csak akkor dolgoznak, amikor az előadások vannak; értékes kiegészítői a könyvtári személyzetnek az információs pultnál. Négy sikeres félév után az egyetemi könyvtár meg tudja állapítani, hogy a szolgáltatást jól fogadták. Egyértelmű, hogy mentesítik a képzett könyvtári személyzetet az alapvető technikai kérdésektől.
A szolgálat bevezetése óta végzett két felmérés eredményei megerősítették hasznos voltát, és rávilágítottak a személyzet és a könyvtári járőrök közötti jó kapcsolatra és a hasznos interakciókra is. Ennek a sikeres szolgáltatásnak köszönhetően a könyvtár reményei szerint nő a felhasználói elégedettség, mert bármikor és bárhol ott van a segítség és támogatás. A szolgáltatás igénybevétele a félév elején nagyon erős, és lassan csökken a félév folyamán, de a vizsgaidőszakban, a segítség iránti igény - különösen a fénymásolásé - ismét megnő. (Könyvtári járőrök ? mozgó tájékoztató szolgálat a Würzburgi Egyetemi Könyvtárban; sajnos csak autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról