Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagy bajban a magyar oktatás: továbbra is 25% a középiskolás funkcionális analfabéta

Magyarországon a középiskolát kezdő diákok csaknem 25 százaléka funkcionális analfabéta. Az oktatás minősége pedig jócskán kihat a leendő munkavállalók képességeire, éppen ezért a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége változásokat sürget az oktatás területén - számolt be az RTL Híradó.
Idén a második negyedévben történelmi csúcsra ugrott Magyarországon a munkaerőhiány. Összesen ugyanis 83 611 meghirdetett állás maradt betöltetlen a KSH adatai szerint. További aggodalomra ad okot, hogy a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint évi akár 40 000 - 50 000 fővel is tovább csökkenhet a dolgozók száma, ennyivel kevesebb ugyanis a pályakezdő, mint ahányan nyugdíjba vonulnak.
Külföldről nem lehet ma megoldani az utánpótlást, ezért a mi felelősségünk az, hogy a Magyarországon élő gyerekeket ne engedjük lemorzsolódni
- mondta el Gablini Gábor, az MGYOSZ alelnöke. A szövetség szerint éppen ezért újra 18 éves korra kellene emelni tankötelezettséget, és kötelező vizsgához kötni az általános iskola befejezését. A munkaadói szövetség szerint ugyanis a diákok negyede funkcionális analfabétaként kezdi a középiskolát.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról