Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Nagyböjti playlistet raktak össze a bakonybéli bencés szerzetesek - könyvtárosok is megtehetik?

Metallica, Kispál, Bob Marley és sok klasszikus: nagyböjti playlist is jött a bakonybéli bencésektől. - Legutóbb decemberben írtam link a bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő szerzetesrendről, akik Facebookját annak ellenére viszonylag rendszeresen megnézem, hogy hívő ateistának vallom magam. A roppant szimpatikus bencések akkor adventi playlisteket raktak össze a Youtube-on, egy komolyat és egy könnyedebbet (már amennyire például a nu metál könnyed), a két listának eddig összesen több mint 25 ezer lejátszása jött össze.
És máris itt a folytatás: a bakonybéliek most nagyböjti számlistát raktak össze. Ismét van egy klasszikus és egy alapvetően jazzre és rockzenére alapozott lista. A könnyedebben most 23 dal van, köztük olyan általam kedvelt, de nem túl populáris Kispál és a Borz-szám, mint a WC-n sírni, de van rajta Depresszió, Bob Marley és két Metallica-szám is - az egészet itt link hallgathatja végig. A klasszikus lista még monumentálisabb, jelenleg 30 számból áll, köztük olyan valóban klasszikusok, mint Kodály Stabat Materja és olyan modernek, mint az észt Arvo Pärt, aki a kortárs egyházi zeneszerzés egyik legjelentősebb személyisége. Ezt a listát ide is embedelem, ha meghallgatná - első hallásra én jobban rápörögtem, mint a könnyedebbre.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról