Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagykanizsai KSZR 1. -- 8 fővel 42 települést lát el a Halis-könyvtár

Egyre többen dolgoznak a Halis István Városi Könyvtárban a helyi KSZR-ben. Jelenleg nyolc fő (szerződéses) könyvtárossal végezzük a feladatokat. Ezen kívül a könyvtár állományában (vagyis státuszon lévő) kollégák egyénileg is besegítik a települések ellátását, ki egyénileg saját autóval, ki pedig egy -egy napon csatlakozik a csapathoz. Hétfőtől csütörtökig minden héten megjelenik a mozgókönyvtár csapata a településeken.
A normatív támogatásból a három kistérségi társulással megegyezve a Halis-könyvtár vásárol dokumentumokat a kistérségi ellátás céljaira -- melybe szükség szerint saját állományából is von be dokumentumokat és viszont.
2004-ben alakult meg a Nagykanizsai Kistérségi Többcélú Társulás, amely 2005-ben felvette ellátandó feladatai közé a Térségi könyvtári feladatok nyújtásának összehangolását. A megyében elsőként itt szerveződött meg a mozgókönyvtári ellátás (Nagykanizsai Kistérségi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer), mely egységes, internetes szoftvertámogatásával működtetett, a települések szükségleteit figyelembe vevő könyvtári és információs szolgáltató rendszer.
2011-re már 42 településen végzünk mozgókönyvtári ellátást, mely a legnagyobb ilyen szolgáltatás Zala megyében.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról