Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Nagyon alacsony a hírekbe vetett bizalom, a köztévé különösen rosszul áll - HVG az élen

A Reuters Institute friss kutatása szerint továbbra is a HVG és az RTL Klub a legmegbízhatóbb hírforrás, őket követi a Telex, az ATV és a 24.hu. Hiába használják sokan, az Index csak utánuk következik.
Azokban a hírekben, amiket a felhasználók maguk követnek (Trust in news I use) magasabb, 47 százalékos a bizalom, de a köztévét például a válaszadók harmadánál is kevesebben tartják megbízható hírforrásnak. A bizalmi index legalján az amúgy olvasottsági számokban élen járó Blikk áll mindössze 21 százalékkal, az utolsó előtti pedig a TV2 31 százalékkal. Érdekes még, hogy a lista közepén álló független 444 (39 százalék) nem sokkal előzi a kesmás HírTV-t (34 százalék).

Elérésben az RTL és Index az élen, a hírek forrása pedig egyre inkább a közösségi média okostelón - A TV, rádió és print médiumok, vagyis az offline elérés listáját az RTL Klub magasan vezeti 48 százalékkal, őt követi a TV2 29 százalékkal és az ATV 25 százalékkal. Az online listát az Index viszi 37 százalékkal, őt szorosan követi a 24.hu (36 százalék), utána jön holtversenyben a 444 és az Origo (30-30 százalék).

Régebbi hírforrás(ok): Reuters Intézet: A HVG és az RTL Klub a legmegbízhatóbb hírforrások link Melyik a legmegbízhatóbb hazai hírforrás? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról