Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Negyven iskolában indul Makerspace.hu alkotóműhely - lehetőség a könyvtáraknak

Szeptembertől több budapesti iskolában is lehetőség nyílik a digitális eszközökkel kiegészített barkácsolás és az alkotópedagógia művelésére a Makerspace.hu kezdeményezésére - derült ki az oktatási szakértők számára rendezett szakmai napon 2017. február 24-én. A Nagykovácsiban található alkotóműhely jelenleg tíz iskolával áll kapcsolatban, de hamarosan negyvenre bővül a partnerintézmények száma. Az alapítók az alkotópedagógia elterjesztését tartják szem előtt, ennek érdekében már több mint 140 foglalkozást és családi napot szerveztek, valamint 4 tábort tartottak 8-18 éves diákoknak. Ezt egészítik ki a jövőben szakkörtematikák készítésével, centralizált pedagógusképzéssel és olyan multiplikációs módszerrel, amely helyszíntől függetlenül szavatolja a foglalkozások színvonalát.
Az új tanévtől heti szinten hét tematikus szakkör indul azokon a helyeken, ahol a legnagyobb igény mutatkozott a gyerekek és a szülők részéről, de a foglalkozásokhoz a környező iskolák diákjai is csatlakozhatnak majd. A szakkörök témája, és hogy milyen eszközt visznek el az iskolákba, még nem publikus, de a Makerspace.hu rendelkezik például mikroelektronikai eszközökkel (littleBits modulcsomagok, Arduino, Raspberry Pi, BBC Micro Bits), kézi szerszámokkal és hordozható 3D nyomtatóval, úgyhogy valószínűleg ezek részét fogják képezni a felszerelésnek. A foglalkozások helyszínéről sincs egyelőre információ, de Amerikában sok helyen az iskolai könyvtár ad helyszínt a "maker" foglalkozásoknak, úgyhogy a hazai iskoláknak érdemes lesz megfontolni ezt a lehetőséget. (Habók Lilla)

Régebbi hírforrás(ok): Makerspace-találatok a KIT-ben: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról