Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Nem az számít, hogy mennyi tényt olvasol össze, hanem hogy mennyire vagy kedves

Hogyan terjednek a védőoltásokkal kapcsolatos pletykák - és hogyan építhetjük újra a bizalmat?
Tudományos adatok tömkelege áll rendelkezésünkre, hogy leleplezzük a hamis híreszteléseket. Ezzel nem kell foglalkoznunk. A kapcsolattartással vannak gondjaink, nem a téves információkkal. A téves információ a tünet, nem az ok. Ha van bizalom, az emberek elfogadják a kisebb kockázatot, hogy megelőzzenek egy sokkal nagyobbat.
Empátia, kedvesség és megértés.
(...) Az egyik legmegindítóbb és legriasztóbb pletykasorozat, amelyet vizsgáltam, Észak-Nigériában jelent meg. (...) Ez az egész nem a tények helyreigazításáról szólt, hanem a bizalomról. Az eljátszott bizalomról. Miért ez a sok bizalmatlanság? Elsősorban nem az anyák voltak különösen bizalmatlanok, hanem a helyi vezetők, a vallási vezetők, a helyi politikai vezetők. Kano állam kormányzója döntött úgy, hogy bojkottálja az államában a gyermekbénulás megszüntetésére irányuló egész erőfeszítést 11 hónapon át.
Miért a bizalmatlanság? Nos, 2003-ban történt. Két évvel voltunk 9/11 után. Az észak-nigériaiak meg voltak győződve róla, hogy a nyugat, és elsősorban az Egyesült Államok, háborúban áll a muszlimokkal. Tudták, hogy a nyugat, és elsősorban az Egyesült Államok, hatalmas támogatója és finanszírozója volt a gyermekbénulás eltörlését célzó, világszintű kampánynak. Megvolt a magyarázatuk. A bizalom hiánya, az az "egy-két pletyka" a gyermekbénulás eltörlését célzó programnak 500 millió dollárba került, hogy újrakezdjék nulláról, és behozzák, amit a 11 hónap alatt és azon is túl nem sikerült megvalósítaniuk. A gyermekbénulást kiváltó vírus nigériai fajtája további 20 országban terjedt el, egészen Indonéziáig. Egy pletyka ára.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról