Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyilvános és iskolai / egyetemi könyvtári együttműködések az USA-ban. Megoldás-e idehaza?

A Library Journal szeptemberi száma újfajta könyvtári együttműködésről számol be nyilvános könyvtárak és egyetemi szakkönyvtárak között, mivel utóbbiban számos kérést kaptak az olvasóktól szórakoztató irodalmi olvasmányokra vagy a legújabb bestsellerekre. A kölcsönösen szabályozott megállapodás egyfajta kiterjesztett és csoportos könyvtárközi kölcsönzésnek fogható fel, némi többlet tevékenységgel. Az egyetemi könyvtárnak ugyanis lehetősége van a nyilvános könyvtár olvasójegyét a saját könyvtárában kiállítani és kölcsönözni is az átkért köteteket a partnerkönyvtári olvasójegyre. Az ezzel járó többletfeladatok további része viszont a nyilvános könyvtárat terheli, mint a késedelmes olvasók felszólítása és az esetlegesen megrongálódott könyvek köttetése vagy pótlása. Hasonló kapcsolatok működnek nyilvános könyvtárak és iskolai könyvtárak között például Nashvilleben, ahol a Nyilvános Városi Könyvtár 123 oktatási intézmény 80.000 diákját és tanárát látja el a kívánt szak- és szépirodalommal. Az együttműködés a harmadik polgármesteri időszak próbáját is kiállta. (ref: Somorjai Noémi)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról