Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Olvasás megbélyegzés nélkül - felnőtt kezdő olvasók támogatása 2. Módszertan, hat pontban

Múlt heti cikkünket - Olvasás megbélyegzés nélkül - felnőtt kezdő olvasók támogatása link módszertani szempontokkal folytatva:
1. Csak egyszerűen! - Nem kell elmagyaráznod az osztályozási rendszert, vagy a cédulakatalógus használatát. Csak mutasd meg a felnőtt kezdő olvasónak, hol vannak az őt érdeklő könyvek.
2. Igénynek megfelelő tanulás. - Kérdezd meg, mi érdekli, mit szeretne megtudni.
3. Fedezd fel a ki nem mondott igényét! - Mivel gyakran nem fejezi ki pontosan a kívánságát, halld meg pl.: "Otthon fejeltettem a szemüvegemet" és olvasd fel neki, amit szeretne.
4. Keresd meg szószólóikat! - Gyakran szégyenlősek. Viszont segíthetik őket olyanok, mint barátjuk, szomszéduk, rokonaik.
5. Közvetíts! - Gyakran merül fel munkával kapcsolatos, vagy számítógép-kezelési, akár családi alfabetizálási igény. Keresd meg számukra az ilyen segítséggel foglalkozó szervezeteket és teremts közöttük kapcsolatot.
6. Felejtsd el az előítéletet! - Gyakran nem egyértelmű a hátterük. Jó, ha elismered erőfeszítéseiket. Kiemelkedő képességeik lehetnek, amelyekkel sikereket érhettek el az élet egy-egy más területén. Gyakran válik belőlük kiváló önkéntes, hogy meghálálják a nekik nyújtott segítséget. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról