Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Pénzügyi információs előadások a könyvtárban -- most lehet piaca (és forrása?)

Javítani kell az ügyfelek pénzügyi ismereteit, vissza kell szorítani a magas kamatú gyorskölcsönöket és az uzsorahiteleket, s be kellene vezetni a magáncsőd intézményét az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint. Szabó Máté ombudsman közleményben mutatott rá: ez utóbbi érdemi védelmet adna a fizetésképtelenné vált embereknek. Jelezte ugyanakkor, az új szabályozással el kell kerülni azt is, hogy a lehetőséggel visszaélve bárki 'indokolatlanul megszabadulhasson pénzügyi kötelezettségeitől'. - F: Vg. dec. 10., link 10+3 banki trükk az ügyfél lehúzására - F: dec. 10.
-- A könyvtárakban az író--olvasó találkozókon kívül ma már nem ritka a számítógép-használattal, vagy a adónyomtatványok kitöltésével kapcsolatos program. Ezeknél égetőbbnek tűnik a pénzügyi felvilágosító jellegű fejtágítás. A pénzcsapok erre még nem indultak be, most lehet tehát leginkább figyelmet gyűjteni, kompetenciát építeni e területen. Persze, némi fáziskéséssel várhatóan beindulhatnak a bármitmegcsinálokamirefelülrőljönapénz programszervező akciók is valamely pénzcsapokhoz közeli könyvtári központban. Vagy ma még mindig ez lenne a pénzügyi kompetencia veleje? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): FN.hu, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról