Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Rendhagyó könyvtári foglalkozások az Edelényi járásban - a kép tanúsága szerint a legrászorultabbakat még nem érték el

A megye 54 kistelepülésén látja el a szolgáltatást könyvtárbusz, mely kéthetente látogat el újra egy adott településre. A "Jó kis hely" projekttel együttműködve először az úgynevezett nagy könyvtárbusz is jelen lehetett egy kistelepülési programon.
Ládbesenyőben az elhalasztott gyermeknapot pótolták be, és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár különleges járműve azzal a nem titkolt szándékkal ment el a helyszínre, hogy népszerűsítse a könyvtárbuszt.
Az Edelény környéki községet minden második héten csütörtökön délután fél 2 és 3 óra között keresi fel az említett busz, ám most kivételesen szombaton is ott volt, az intézmény munkatársaival együtt.
Az esemény szervezője, a "Jó kis hely" projekt folyamatosan igyekszik a könyv, az olvasás szeretetére rávezetni a fiatalságot, hiszen a kultúra közvetítése a könyv által számos fejlesztést rejt magában. A könyvtárral való közös munka még gyermekcipőben jár ugyan, de a könyvtári dolgozók hozzáértése, együttműködésre való nyitottsága folytán mégis sikerült rövid idő alatt több közös programot, tevékenységet is megvalósítani. A könyvtár korábban a projekt által szervezett napközis táborba is meghívást kapott, hogy tevékenységével színesebbé tegye a programokat, ami el is érte célját.
Első lépésként a Jó kis helyre járó gyerekekkel csoportosan látogatták meg a buszt, és felfedezték az ott dolgozó szakemberekkel az ebben rejlő lehetőségeket. Ez a közös program eredményezett is néhány beiratkozást, kötelező olvasmányhoz való könnyebb hozzáférést. A településen élő gyerekek ugyanis így jobban megismerhették azokat a felnőtteket, akikkel találkozhatnak akár a könyvtárbuszon is. A legutóbbi, augusztusi közös programon a könyvtár munkatársait a fiatalok már ismerősként köszöntötték, amit igazán jó érzés volt látni, megélni.

Régebbi hírforrás(ok): Roma gyerekek a könyvtárban - minőségmutató; csak magas bizalmi szint mellett link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról