Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sok háromszéki könyvtár nem szerzeményezett tavaly - az adománykönyvek kis hányada használható

Módszertani napon találkoztak a háromszéki közkönyvtárosok - (...) A könyvtárak állományát illetően a felszólalók mintegy fele számolt be arról, hogy nem tudtak új könyveket vásárolni tavaly. A szerencsésebbek átlag ezer lej értékben vásároltak új könyveket, értelemszerűen a városi könyvtárak esetében az állománygyarapításra fordított összegek valamennyivel nagyobbak voltak. A felszólalók közül többen is jelezték, hogy adományozók által jutottak hozzá újabb kötetekhez, és örültek ennek, azzal együtt, hogy a könyvadományok gyakran alapos átválogatást igényelnek, és olykor kevés bennük a használható kötet.
A mindennapi működéshez szükséges feltételek a legtöbb községi könyvtárban adottak, néhány esetben még adódnak fűtésgondok, nem megfelelő tárolási felületek vagy éppen nincs internetszolgáltatás indokolatlanul hosszú ideje.
Az elhangzottak tükrében mindenképp kiemelendő, hogy egyre több közkönyvtáros - lehetőségeihez mérten - igyekszik gazdagítani a könyvtár programkínálatát, és hangsúlyt fektet arra, hogy a községben működő ifjúsági és más civil szervezetekkel, iskolákkal, óvodákkal jól együttműködve vegye ki részét a közösség kulturális életének szervezéséből. Így kínálnak a könyvtárak gyerekeknek mesedélutánokat vagy közös rajzfilmnézést, szerveznek könyvtárbemutatókat, vándormozit, ünnepkörökhöz kötődő kézműves tevékenységeket.
Az önkormányzatokkal való jó együttműködésre példák a szorgalmas olvasásért könyvcsomaggal megjutalmazott gyerekek, vagy éppen az olvasók számára is elérhető, állománykövető szoftver megvásárlásának szándéka. (via ReMeK-e-Hírlevél)

Régebbi hírforrás(ok): Hogyan ajándékozzunk határon túli könyvtáraknak? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról