Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Dráma a Győri Könyvszalonban: Roxy kutya meghódította a szíveket

Győri Könyvszalon - A Győri Nemzeti Színház kortárs drámajátékában elsöprő sikert aratott Olt Tamás darabja.
Az idén húszéves Győri Könyvszalon kiemelkedő eseményének, a Dráma a szalonban versenynek az idén Roxy, a menhelyről menekített kutya volt a főhőse. Megható történetét Szeghalmi Balázs kollégánk osztotta meg olvasóinkkal múlt csütörtökön. A szerencse, no meg dr. Dézsi Csaba András polgármester keze úgy hozta, hogy a Kisalföld napilap aznapi hét lehetséges címe közül került ki győztesen a Roxy, a világjáró kutya. (Kisalföld2)

Bereményi Géza, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, filmrendezőnek adományozták a 20. Győri Könyvszalon alkotói díját. Idén a Kisalföld cikke nyomán Roxy, a világjáró kutya-ból készül dráma a Könyvszalonra, ennek olvasópróbáját is megtartották.
Megnyílt pénteken a 20. Győri Könyvszalon a Győri Nemzeti Színházban és a Kisfaludy Károly Könyvtár épületében. A háromnapos könyvünnepre az első napon sokan kilátogattak. A könyvvásár mellett 120 kötetbemutatón, előadóesten, koncerten szórakozhatnak a látogatók. A megnyitón a Győri Könyvszalon Alkotói Díját Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, filmrendezőnek adományozták, aki a díjat dr. Dézsi Csaba András polgármestertől és Rózsavölgyi Lászlótól, az oktatási bizottság elnökétől vette át.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében a könyvtár fontosságára hívta fel a figyelmet. Megemlékezett arról, hogy a Győri Könyvszalon a húsz évvel ezelőtt a Széchenyi téren felállított cirkuszi sátorból nőtte ki magát és költözött a Győri Nemzeti Színházba. Felvetette a nyomtatott irodalom kérdését is, úgy véli, van jelene és lesz jövője a kézzel fogható köteteknek, amiknek mindig lesz helyük a könyvespolcainkon. (Kisalföld2)

Képek a rendezvényről: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról