Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szatmári könyvtár: több bevétel, több használó -- a könyvek 3,3-ad része helyben használható

Nagy változáson ment át a Szatmár Megyei Könyvtár az elmúlt évben. Amellett, hogy újra megnyitotta kapuit az olvasóterem, számítástechnikai felszerelésekkel, internet-hozzáférési lehetőséggel gazdagodott az intézmény. Az intézmény bevétele szinte duplájára nőtt a 2010-es évhez képest, míg akkor a mérleg adatai 1.412.000 lejt mutattak, tavalyra 3.202.000-re nőtt ez az összeg.
Év végére több mint 430.000 darab dokumentumra nőtt a könyvtár állománya: ebből 130.000 alapgyűjtemény, amelyeket csak az intézményen belül vehet használatba az olvasó; 225.000 dokumentumot kikölcsönözhetnek.
Nőtt a könyvtár felhasználóinak száma is. 2010-ben összesen 29.793 felhasználót regisztráltak, míg a tavalyi évtől 30.408 olvasót tartanak nyilván - viszont ebből az aktív tag csupán 6060. A virtuális látogatók száma több mint 70 százalékra nőtt: 2010-ben 8.137-en, tavaly pedig már 22.514-en látogattak a link oldalra. A könyvtár weboldala másfél éve látogatható, amely a vonzó tartalomnak és a könnyű kezelhetőségnek köszönhetően egyre több érdeklődőt vonz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról