Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


'Száz százalékos a könyvtári lefedettség' -- egyre többet tesz a Kultúráért Felelős Államtitkárság

Idén elérte a 100%-ot a könyvtári lefedettség Magyarországon, vagyis minden kistelepülésen a könyvtári szolgáltatás mellett elérhetővé váltak a könyvtár által szervezett egyéb közösségi programok is -- jelentette be Dr. Hoppál Péter Pécsett.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Baranya megyei Csorba Győző Könyvtár megújult Kertvárosi Fiókkönyvtárában arról is tájékoztatott: Baranya megyében összesen 282 településen, 117 131 lakosnak biztosítja a könyvtári hálózat a kulturális esélyegyenlőség lehetőségét a legkorszerűbb könyvtári és információs szolgáltatások elérhetővé tételével.
A kultúráért felelős államtitkár hozzátette: a megyei könyvtárak a kistelepülési könyvtárak létrehozására és működtetésére 2014-ben 1 milliárd 823 millió forint forráshoz jutottak hozzá a központi, vagyis állami költségvetésből. Ezen felül a kultúráért felelős tárca a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül további 105 millió forintot biztosított erre a célra 2014-ben. 2015-ben az állami támogatás 1,9 milliárd forintra emelkedik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról