Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szeretné-e ha nemcsak a szakmai szervezet vagy könyvtár prominenseként hanem vezetőjeként is elismernék?

Nemrégiben tettük fel a kérdést: miért nem gondolkodnak a szervezetek? link - Talán mert prominenseik még nem vezetők? (MG)
Simon Sinek: Vezetőnek lenni választás, nem rang kérdése. Sokakat ismerek a szervezeti ranglétra tetején, akik semmiképp nem nevezhetőek vezetőnek. Van tekintélyük és mi engedelmeskedünk nekik, hiszen felettünk állnak, ám nem követnénk őket. És sokakat ismerek a szervezet alján, akik nem rendelkeznek hatalommal, mégis vitathatatlanul vezetők, mert úgy döntöttek, gondoskodnak a tőlük balra állókról, és úgy döntöttek, gondoskodnak a tőlük jobbra állókról.
Ezt jelenti vezetőnek lenni.
Hallottam egy történetet tengerészgyalogosokról, akik kint voltak a hadszíntéren, és amint az feléjük szokás a tiszt evett utoljára. Embereit előre engedte, ám mikor ők végeztek, neki már nem maradt étel. Mikor mentek vissza a terepre, az emberei a sajátjukból hoztak neki ételt, hogy ő is ehessen, hiszen ez így van rendjén. Ők a vezetők, mert elől mennek. Ők a vezetők, mert mindenki más előtt vállalják a kockázatot. Ők a vezetők, mert áldozatot hoznak, hogy embereik biztonságban lehessenek, és jól járjanak, így erre a természetes válasz nem is lehet más, mint hogy embereik is áldozatot vállalnak értük. Vérüket, verejtéküket és könnyeiket adják azért, hogy vezetőjük elképzelése valóra váljon, és mikor megkérdjük őket, mégis miért tesznek így, miért adják vérüket, verejtéküket és könnyeiket azért az emberért, mind ugyanazt felelik: "Mert ő is megtette volna értem."
Hát nem egy ilyen szervezetben szeretnénk dolgozni mindannyian?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról