Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szerinted jó lenne felmérni a könyvtárosok lelkiállapotát? - A marketingesek felmérték a magukét

... pontosabban a marketingügynökségekben dolgozók lelkivilágát. A friss Kreatív c. szaklap e témáról ad áttekintést. Itt csak a kiégésről szólunk.

Volt egy emlékezetes kiégésem. Azért is volt emlékezetes, mert nem tudtam, hogy arról volt szó. Később, egy coach világított rá, hogy tipikus tüneteim és mondataim voltak. Két kisgyerek mellől mentem vissza dolgozni (persze igazán sosem hagytam abba), és belevetettem magam a munkába. Képtelen voltam mindenhol megfelelni, főleg a magam által felállított és soha el nem érhető mérce szerint. Elfáradtam, elkeseredtem és kiszakítottam magam. Csak arra vágytam, hogy nézzem, hogyan nő a fű.

A szünet sem volt nekem való, néhány hét után bizseregni kezdett mindenem, hogy vissza, vissza. Azóta megtanultam, hogy a kiégés jeleit azonnal és folyamatában érdemes kezelni. Ha érzem, hogy jön, szabira megyek. Ha tudom, hogy jönni fog, mini utazásokat iktatok be. Az újdonságok folyamatos keresésével is karban tartom, ami jelenleg (ezt az utolsó oldalon a kollégák társaságában el is mondom) az úszás. Olyan maximalista embernek, mint én, persze a sport is tud teher lenni, de az, hogy negyven felett kezdek versenyzésbe, ezen sokat segít. Nem várok magamtól sokat, csak beérni a célba.

Kedvenc mondatom a lapból: "A kiégéshez előbb égni kell."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról