Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szervezeti kultúra -- melyik felel meg a könyvtár céljainak?

Milyen szervezeti kultúra megfelelő a hazai könyvtárakban, ha a egyszerre kívánunk hatékony és eredményes szolgáltatást? És milyen lehet a mostani? A cikk hazai, dán párhuzamokkal, példákkal igyekszik körvonalazni a kultúra kérdését. Felvázolja a Harrison-féle kulturális orientáció rendszerét (hatalom- , szerep-, feladat- és személykultúra), illetve a Hofstede-féle kulturális dimenziókat: hatalmi távolság, bizonytalanságkerülés, férfias tulajdonságok és az individualizmus szintjének indexei).
Ha tényleg fontos számunkra a tudásmenedzsment, akkor fából vaskarika azt hatalom- vagy szerepkultúrában, magas hatalmi távolság és bizonytalanságkerülés mellett megvalósítani. A cikk felveti a vezetői felelősséget is. (A kultúra kérdése ? lépések a tudásmenedzsment felé / Mikulás Gábor. Könyv Könyvtár Könyvtáros, 2005/1.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról