Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új épületben, új helyszínen alakították ki a községi könyvtárat Kesznyétenben

Kesznyétenben a helyi igényeket figyelembe véve gyarapították az állományt, szervezték a kulturális életet. A könyvtár mostantól a közösségi házban, két helyiségben, gyereksarokkal, számítógépekkel áll a község lakóinak rendelkezésére.

Az új községi könyvtár átadási ünnepségén Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere kiemelte: a legutóbbi 20 évben 5 helyszínen működött a könyvtár, mely most méltó helyre került. A település vezetője köszönetet mondott a szakmai, módszertani és nem utolsósorban anyagi segítségért a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtárnak, hiszen munkatársai közreműködésével 2 106 295 forintból újult meg a bútorzat, valamint a technikai eszközök. A könyvtár mindenkire számít, hiszen az alapszolgáltatások mellett a helyi nyugdíjasoknak, színjátszó körnek is helyet biztosítanak, és itt rendezik a KönyvtárMozi foglalkozásait is. Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója hangsúlyozta: fontos, hogy a kistelepüléseken legyen egy olyan könyvtáros, aki szervezi a helyi kulturális életet, mozgatórugója a szolgáltatóhelynek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról