Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új épületet kaphat a Szatmár Megyei Könyvtár - egészségre veszélyesek a régi, poros könyveik

Turos Lóránd csütörtökön, a Facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést a parlamenti költségvetés vitájának ülése alatt. Három kulisszatitkot osztott meg az olvasókkal: a gyermekpénz megemelésén és a körgyűrű folytatásán kívül a Szatmár Megyei Könyvtár számára 12 millió lejt szavaztak meg az országatyák egy új épület vásárlására. Az utóbbira már legalább egy évtizede várnak a téka munkatársai és nem is hiába.
Legutóbbi találkozásunk alkalmával azt is elmesélték, milyen nehézségekbe ütköznek a mindennapos munkájuk során, nem beszélve egy-egy nagyobb eseményről. Az épületegyüttes higiéniai és logisztikai szempontból sem felel meg a modern követelményeknek. A hosszú évek alatt felhalmozódott por, a könyveken megtelepedett mikroorganizmusok (laboratóriumi vizsgálattal bizonyított) egészségügyi veszélyekkel fenyegetik az alkalmazottakat, de a látogatók számára is tartogathat kellemetlen mellékhatásokat a rendszeres látogatás és a régi könyvek forgatása. Szűkös a hely, nincs megfelelő szellőztetési lehetőség és szellőztető rendszer, a fűtésrendszer sem az igazi. A polcok között túl szűkös a hely, az alapos takarítás problémát okoz. A megvilágítás silány, természetes fény alig jut be az olvasóterembe, a mesterséges fényforrások sem felelnek meg a mai elvárásoknak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról