Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új olvasói korosztály jelenik meg a könyvtárban (Szekszárd)

- A legnagyobb könyvsikerekre - a folyamatos előjegyzések ellenére - jellemző, hogy évente legfeljebb ötven-hatvanan tudják elolvasni. Hiába van egy-egy műből több példány a megyei könyvtárban, a kölcsönzött könyveket általában egy hónap múlva hozzák vissza - mondta lapunknak Liebhauser János igazgató.
Hozzátette, nagyon kedveltek a skandináv krimik, ezeket többnyire nem szerzőhöz kötve keresik. A "klasszikusok", mint például Agatha Christie művei azonnal ismét népszerűvé válnak, amint új kiadásban jelennek meg. Bán Mór Hunyadi- és Robert Merle Francia história sorozatát is sokan keresik, valamint közkedveltek a magyar női szerzők, közülük leginkább Fejős Évát és Schäffer Erzsébetet szeretik. Összességében azt lehet mondani, hogy a nők sokkal többet olvasnak, mint a férfiak, aki viszont férfiként olvasó típus, legalább annyira elkötelezett.
Kezd markánsan megjelenni egy ifjabb olvasói korosztály az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban. Liebhauser János igazgató elmondta, létezik egy olyan generáció, amelyre jellemző, hogy a szüleik tudatosan felvállalták, gyermekeikkel megszerettetik az olvasást, a könyvek varázslatos világát. Mindez ugyanis nemcsak az iskola dolga, legalább ennyire fontos a család. Úgymond harmadik lábként tud ebben partner lenni a könyvtár.
A megyei könyvtárnak jelenleg közel négyezer regisztrált tagja van, egy évre 2000 forint a tagdíj, a tizenhat évnél fiatalabb és a hetven évnél idősebbek ingyen, a fogyatékkal élők és a diákok kedvezményesen tudnak beiratkozni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról