Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van-e ma, az internet korában egyáltalán könyvtárra szükség? - Könyvtári főgazgató válaszol

Néhány részlet Fodor Péter (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár link ) nyilatkozatából:
- Bár előfordul, hogy valaki az otthoni könyvtárában szeretné tudni egyik-másik művet, de szerencsére nem ez a jellemző. Leginkább egyes útikönyvek, szakácskönyvek, nyelvtanulást segítő könyvek, és lektűrök kerülnek "olvasói tulajdonba".
- Csak most, január első két hetében 7000 új beiratkozott olvasónk lett.
- A könyvtár helyet és teret biztosít azoknak, akik nem rendelkeznek számítógéppel és internet hozzáféréssel, valamint alkalmanként képzéseket is tart azon érdeklődőknek, akiknek nehézségeik vannak az IT eszközök használatával.
- Az egyik legnépszerűbb állományrész a Budapest-képarchívum, amelyben több mint 16.000 kép található a főváros korábbi arculatáról, lakóinak életéről. ... Nem élünk a "kattintások" bűvöletében, de azért az érdeklődésről sokat elárul, hogy tavaly 1,6 millió alkalommal keresték fel a Budapest Gyűjtemény link oldalát.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról