Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van olyan 2000 fős falu, ahol 6 tagja van a települési könyvtárnak -- 20-30% a cél

A könyvtár legyen olyan hely a településen, ami kinyitja az ablakot a világra. A Komárom-Esztergom megyei községi könyvtárak működését a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer alapján a József Attila Megyei és Városi Könyvtár kezeli, felügyeli.
A József Attila Megyei Könyvtár egy 2013-ban hatályba lépett EMMI rendelet alapján gardírozza a megyén belüli kistelepülések könyvtárait. A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer lényege, hogy a megyei könyvtár hálózati és módszertani központként figyelemmel kíséri a községek könyvtárainak működését, tevékenységét. Megyénkben ez összesen 57 települési könyvtár kezelését jelenti. A könyvállomány selejtezése, a dokumentumok beszerzése mellett évente négy rendezvényt szerveznek a könyvtárba. Ezen kívül a megyei könyvtár ellátja azokat tárgyi eszközökkel -- számítógéppel, nyomtatóval, fényképezőgéppel -- is, hogy azok korszerűek lehessenek. A fő cél, hogy a községi könyvtárakat egy szintre hozzák, tehát ugyanazon szolgáltatásokat tudják igénybe venni minden településen a helyiek, emellett pedig, hogy az ott élők 20-30 százaléka beiratkozzon, olvasóvá váljon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:





adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról