Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


VHS digitalizálással bővült a könyvtár szolgáltatása

A Bródy Sándor Könyvtár ismét új szolgáltatást kínál könyvtárhasználói részére. A könyvtár fejlesztéseinek köszönhetően lehetőség van videókazetták digitalizálásra is.

Egy 35 évvel ezelőtti születésnap, nyaralás vagy házasságkötés - újra megnézné, de nincs mivel? Ha szeretné családi felvételeit a most felnövekvő generációnak megmenteni vagy a régóta fiókban tartogatott videokazetták anyagait újranézni, keressen minket!

A Bródy Sándor Könyvtár új szolgáltatásával digitalizáltathatja videokazettáit. Zárt rendszerben, professzionális eszközökkel a digitalizált anyagot DVD ISO vagy MP4 formátumban készítjük el, amelyet DVD lemezre, külső adathordozóra (pendrive, HDD) másolunk, illetve igény szerint online tárhelyre is lementik.

A digitalizálás során jogvédett anyagokkal nem dolgoznak - hívták fel a figyelmet, azaz műsoros és szerzői jogvédelem alá eső (gyári- vagy tévéfelvételt, koncert- és mozifelvételeket tartalmazó) videókazettákat. Kis mennyiségnél (kb. 5 adathordozó) a megrendeléstől számítva egy héten belül készülnek el a munkával.

Elfogadott videokazetta formátumok: VHS, S-VHS, VHS-C, BetaCam SP, DV, MiniDV, Video8, Hi8. Ezen kívül magnókazettát, diát és képet is digitalizálnak (kivéve jogvédett).

A szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe. 60 percig 3.500 Ft, 100 percig 5.000 Ft, minden további 100 perc 3.000 Ft. Csak a bedigitalizált időtartamért kell fizetni, a végösszeg időarányosan, 5 perces bontásokban kerül kiszámításra. Több darab esetén kedvezményt biztosítunk. Egyéni kérések megbeszélés alapján.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról